Kwaliteit

Aanbevolen systeemopbouw Steentapijt open

Om een maximale levensduur te garanderen dient het plaatsen van de vloer correct uitgevoerd te worden. Maar ook het gebruik van de juiste producten en hoeveelheden dragen bij tot een optimale kwaliteit.

Sidec merkt als fabrikant op dat er een groot prijsverschil is bij de offertes voor nochtans dezelfde vloer. Vooral de hoeveelheid bindmiddel (de lijm om de steentjes bij elkaar en op de grond te houden) dat wordt verrekend heeft een grote invloed op de uiteindelijke kostprijs.

Daarom is het heel belangrijk om de voorgeschreven 8% bindmiddel te laten opnemen in de offerte. Sommige plaatsers schrijven maar 6% of 7% voor, waardoor de offerteprijs lager is, maar ook de kwaliteit van het systeem. Bovendien is daar op het moment van de oplevering niets van te merken.

Uiteraard kan de plaatser bijkomende zaken voorstellen zoals bvb het voorbereiden van de ondergrond, plaatsen van profielen, uitzetvoegen, plinten, …

Onderstaande aanbeveling kan je gebruiken als basis voor de aanvraag van offertes om zo appelen met appelen te kunnen vergelijken.

 

 

PRIMER

Om een goede hechting van het steentapijt op de ondergrond te krijgen, is het absoluut én altijd noodzakelijk dat er een primer wordt gebruikt.

De keuze van de primer is afhankelijk van de soort ondergrond waarop het steentapijt wordt gelegd. Sidec heeft speciaal ontwikkelde primers voor de meest voorkomende ondergronden (chape, cement, hout,...)

De primer wordt na plaatsing bestrooid met fijne granulaten voor een betere aanhechting van de volgende laag.

 

 

STEENTAPIJT

Om te voorkomen dat steentjes na verloop van tijd loskomen, is het erg belangrijk dat er genoeg bindmiddel gebruikt wordt om de steentjes bij elkaar te houden.

Bij een standaard laagdikte van 6mm:

zandkorrels (2-3mm): verbruik: 12,5kg per m²

bindmiddel: verbruik: 8% op de zandkorrels (1kg per 1m²)

 

 

TOPLAAG

Optionele vernislaag voor extra bescherming: verbruik: 100gr tot 150 gr/m²