ONDERHOUD

WEKELIJKS ONDERHOUD

Het onderhoud van een steentapijt kan men vergelijken met dat van kamerbreedtapijt, d.w.z. minimaal 1 maal per week stofzuigen (eventueel meerdere malen afhankelijk van de vervuiling). Het is niet nodig iedere keer te reinigen met water en zeep omdat het vuil zeer eenvoudig te verwijderen is met een goede stofzuiger. Het is wel mogelijk om met een vochtige dweil het steentapijt op te frissen.

 

PLAATSELIJKE VERVUILING

Voor plaatselijke vervuiling, ontstaan door het morsen van vloeistoffen en/of pasteuze producten, kan men het best onmiddellijk reinigen met warm water en borstel/spons. Meteen na de behandeling het vuile water opzuigen met een waterzuiger en nogmaals plaatselijk naspoelen met zuiver water en opnieuw opzuigen.

 

GRONDIGE REINIGING

Een grondige reiniging van een steentapijt kan gebeuren met een vloerenreiniger Duplex 420. Eerst wordt er een reinigingsproduct over het steentapijt verneveld, zodat het product kan inwerken op de vervuiling. Met de Duplex 420 wordt het steentapijt stevig geborsteld. Het opgeborstelde vuil wordt door de machine opgevangen.

 

Om uw steentapijt na een grondige reiniging extra bescherming te geven raden we aan om PUW-ETC aan te brengen. Dit is een transparante vernis, die uw vloer in de toekomst heel makkelijk laat onderhouden (Easy To Clean)