Kwaliteit

Aanbevolen systeemopbouw Sidec Steentapijt uv-binnen gesloten

Om een maximale levensduur te behalen dient het plaatsen van de vloer goed uitgevoerd te worden. Maar ook het gebruik van de juiste producten en hoeveelheden dragen bij tot een optimale kwaliteit.

Sidec merkt als fabrikant op dat er een groot prijsverschil is bij de offertes voor nochtans dezelfde vloer. Vooral de hoeveelheid bindmiddel (de lijm om de steentjes bij elkaar en op de grond te houden) dat wordt verrekend heeft een grote invloed op de uiteindelijke kostprijs.

Daarom is het heel belangrijk om de voorgeschreven 6% bindmiddel te laten opnemen in de offerte. Sommige plaatsers schrijven minder voor, waardoor de offerteprijs lager is, maar ook de kwaliteit van het systeem. Op moment van de oplevering is daarvan ook niets te merken.

Uiteraard kan de plaatser bijkomende bewerkingen voorstellen zoals bvb de voorbereiding van de ondergrond, het plaatsen van profielen, uitzetvoegen, plinten, …

Onderstaande aanbeveling kan gebruikt worden als basis voor de aanvraag van offertes om zo appelen met appelen te kunnen vergelijken.

 

 

PRIMER

Om een goede hechting van het steentapijt op de ondergrond te garanderen, is het absoluut én altijd noodzakelijk om een primer te gebruiken.

De keuze van de primer is afhankelijk van de soort ondergrond waarop het steentapijt wordt geplaatst. Sidec heeft speciaal ontwikkelde primer voor de meeste ondergronden (chape, beton, cement, hout,...)

De primer wordt bestrooid met fijne korrels voor een betere aanhechting van de volgende laag.

 

 

STEENTAPIJT

Om te voorkomen dat korreltjes na verloop van tijd loskomen, is het erg belangrijk dat er genoeg bindmiddel gebruikt wordt om de steentjes bij elkaar te houden.

Bij een standaard laagdikte van 6mm:

zandkorrels (2-3mm): verbruik: 12,5kg per m²

bindmiddel: verbruik: 6% op de zandkorrels (750gr per 1m²)

 

 

DICHTZETMASSA

De dichtzetmassa wordt gebruikt om de poriën tussen de steentjes te dichten en zo een 'gesloten' vloer te bekomen.

Verbruik: 600 gr/m².

 

TOPLAAG

Optionele vernislaag (mat of satin) voor extra bescherming: verbruik: 100gr tot 150 gr/m²