Kwaliteit

Aanbevolen systeemopbouw Sidec Steentapijt uv-binnen

Om een maximale levensduur te behalen dient plaatsing van de vloer goed uitgevoerd te worden. Ook het gebruik van de juiste producten en hoeveelheden dragen bij tot een optimale kwaliteit.

Sidec merkt als fabrikant op dat er een groot prijsverschil is bij de offertes voor nochtans dezelfde vloer. Vooral de hoeveelheid bindmiddel (de lijm om de steentjes bij elkaar en op de grond te houden) dat wordt verrekend heeft een grote invloed op de uiteindelijke kostprijs.

Daarom is het heel belangrijk om de voorgeschreven 6 % bindmiddel te laten opnemen in de offerte. Sommige plaatsers schrijven minder bindmiddel voor, waardoor de offerteprijs lager is, maar ook de kwaliteit van het systeem. Op moment van de oplevering is daarvan ook niets te merken.

De plaatser kan bijkomende bewerkingen voorstellen zoals bvb ondergrond voorbereiding, plaatsen van profielen en uitzetprofielen,  plinten, …

Onderstaande aanbeveling kan je gebruiken als basis voor de aanvraag van offertes om zo appelen met appelen te kunnen vergelijken.

 

 

PRIMER

Om een goede hechting van het steentapijt op de ondergrond te garanderen, is het absoluut én altijd noodzakelijk om een primer te gebruiken.

De keuze van de primer is afhankelijk van de  ondergrond waarop het steentapijt wordt gelegd. Sidec heeft speciaal ontwikkelde primers voor de meeste ondergronden (chape, cement, hout,...)

De primer wordt bestrooid met fijne granulaten voor een betere aanhechting van de volgende laag.

 

 

STEENTAPIJT

Om te voorkomen dat korrels na verloop van tijd loskomen, is het heel belangrijk dat er genoeg bindmiddel gebruikt wordt om de steentjes bij elkaar te houden.

Bij een standaard laagdikte van 6mm:

zandkorrels (2-3mm): verbruik: 12,5kg per m²

bindmiddel: verbruik: 6% op de zandkorrels (750 gr per 1m²)

 

 

TOPLAAG

Optionele vernislaag (glanzend) voor extra bescherming, verbruik: 100gr tot 150 gr/m²